Autores

Catarina Sobral

És una autora i il·lustradora portuguesa nascuda el 1985. Després d’estudiar disseny gràfic, es va graduar en il·lustració el 2012.

Les seves il·lustracions tenen una presència constant al sector editorial i també en portades d’àlbums musicals i pòsters. Sobral té tretze llibres publicats en setze llengües diferents i el seu treball ha estat exposat de forma individual i col·lectiva a diferents llocs del món. La seva obra, també ha estat reconeguda i premiada a tot el mon.

Catarina Sobral

Madalena Moniz

Nascuda a Lisboa el 1985. Es va llicenciar en Il·lustració per AR.CO i per la Universitat de l’Oest d’Anglaterra i en Disseny Gràfic per Restart. El seu àlbum de debut, “Sílvio, o Domador de Caracóis” va ser guardonat amb el premi especial del jurat del Premi Nacional d’Il·lustració. El 2017 va se reconeguda amb el Premio Nacional de Ilustración de Portugal.

Madalena Moniz

Mireia Alegre (Traductora)

Graduada com a traductora i interpret per la UAB. Vint anys de carrera com a traductora editorial i televisió. Especialitzada en literatura infantil i juvenil. A traduit al català obres com Brodats, Els hereus de la Terra i Persepolis.

Mireia Alegre (Traductora)

Maria Aurèlia Capmany i Farnés

Nascuda a la Rambla de les flors, a Barcelona. Fou una de les intel·lectuals més llúcides i destacades de Catalunya. Novel·lista, dramaturga i assagista. Destacà també com a activista cultural, feminista i antifranquista. Va rebre el Premi Sant Jordi i el Premi Joanot Martorell.

Maria Aurèlia Capmany i Farnés

Jorgina Juvé Estigarribia

Il·lustradora Barcelonina amb una mirada especial al mon que l’envolta. Les seves il·lustracions atrapen als lectors amb allò que no es veu, la tendresa. Sens dubte una de les properes referents de la il·lustració.

Jorgina Juvé Estigarribia

Shinsuke Yoshitake

Nascut a la prefectura de Kanagawa el 1973. Els seus llibres posen en relleu aspectes de la vida quotidiana des d’un punt de vista únic, plantejant temes filosòfics amb un gran sentit de l’humor i enginy.

El seu primer llibre, Ser o no ser... una poma, va ser guardonat amb diversos premis internacionals com el Premi de Llibreters d’Àlbums Il·lustrats MOE. També ha estat seleccionat pel New York Times com un dels deu millors llibres il·lustrats del 2019.

Shinsuke Yoshitake

Marta Morros Serret (Traductora)

Llicenciada en Traducció i Interpretació i especialitzada en la traducció del japonès al català. Ha traduït més d’un centenar d’àlbums il·lustrats. Va ser presidenta de l’APTIC (Associació Professional de Traductors i Intèrprets de Catalunya) i des del 2018 forma part del consell de la FIT (Federació Internacional de Traductors).

Marta Morros Serret (Traductora)

Joana Raspall

Nascuda al barri de la Barceloneta, a Barcelona. Escriptora i bibliotecària, va dedicar bona part de la seva obra a la poesia per infants i joves, àmbit on està considerada una pionera a Catalunya. L’any 2013 va rebre la Creu de Sant Jordi.

Joana Raspall

Núria Tamarit

És il·lustradora i dibuixant de còmics. Autora de diversos llibres i treballs internacionals, actualment complementa el seu treball com a professora. També troba temps per editar fanzines com el Nimio, que va ser premiat al Saló del Cómic de Barcelona. L’any 2018 guanya el Premi València per la novel·la gràfica Dos Monedas i al octubre de 2021 rep el Prix des Licéenns al festival Viñetas de Poitiers.

Núria Tamarit

Lluís Ràfols

Nascut a Martorell l’any 1976 i Llicenciat en Història, però amb una trajectòria laboral vinculada sempre al disseny gràfic i la il·lustració.

Ha il·lustrat diversos artícles de premsa i ha publicat diversos llibres il·lustrats com Bona nit criatures fantàstiques, Mediterrània, un mar de músiques, Atles de les festes del foc dels Pirineus, Petita història de Montgat, El secret dels dinars divertits i a Buenos Aires el llibre Pies alados.

Lluís Ràfols